Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Het bedrag wordt geschat op een gemiddelde van 125,- euro per persoon per jaar! Het potentieel ligt echter nog hoger, hier kunnen wij helaas geen specifiek bedrag aan koppelen. Denk bijvoorbeeld aan de levensduur van kleding, huidverzorgingsartikelen en wellicht schoonmaakwerkzaamheden dat je uitbesteedt.

Na een installatie van Ontkalksnel.nl bespaar je op de energierekening en schoonmaakmiddelen. De verwarmingselementen in huishoudelijk apparaten raken niet verzadigd met kalk waardoor het minder energie kost om de elementen te verwarmen. Daarnaast wordt je witgoed minder belast, iets wat goed is voor elke machine.

Kortom, met een gezin van 4 personen bespaart je zo’n 500,- euro per jaar.

De besparingsfactoren op een rij:

Energie:
Rendementsverlies van je apparatuur is verleden tijd! Denk hierbij aan de CV-installatie, witgoed en keukenapparatuur. Na de installatie van een waterontharder ga je dit terug zijn in de energierekening. De besparingen kunnen oplopen tot zo’n 87,50 euro met een gezin van 4 personen!

Zeep- en schoonmaakmiddelen
Zeep gaat een reactie aan met kalk als dat zich in het water bevindt. De reactie met vuil is dus niet optimaal waardoor er meer zeep gebruikt moet worden. Een installatie van Ontkalksnel.nl zorgt er dus voor dat u minder hoeft te investeren in schoonmaakmiddelen.
Je kunt maar liefst 50% besparen op het gebruik van schoonmaakmiddelen! Afhankelijk van voorkeur van schoonmaakproducten kan de besparing oplopen tot wel 100,- euro per persoon per jaar.

Zachte huid
Zacht water helpt bij huidproblemen als eczeem en psoriasis. Bent je gevoelig voor deze huidaandoeningen, dan kunt u met zacht water besparen op crèmes en/of andere dermatologische zorg.

Schoonmaken
Maak ik echt minder schoon? Ja! Omdat nergens in huis meer kalkaanslag te vinden is hoef je dus ook geen kalk meer te verwijderen. Kortom, het scheelt u niet alleen schoonmaakmiddelen maar ook een hoop tijd. Een waterontharder is dus zeker een uitkomst als je schoonmaak bezigheden zoveel mogelijk achterwege laat! Schoonmaakwerkzaamheden dat je uitbesteed kost minder omdat er simpelweg minder tijd voor nodig is.

Kleding en servies

De afwezigheid van kalkdeeltjes in zacht water zorgt ervoor dat servies in je vaatwasser en kleding in de wasmachine minder snel slijt. Bovendien kun je met zacht water wassen op lagere temperaturen (energiebesparing) en met minder waspoeder (besparing op zeep en (vaat)wasmiddelen).

 

 • Er kunnen inderdaad minder schoonmaakmiddelen worden gebruikt, eenmaal gewend aan het doseren gaat u merken dat u veel minder middelen gebruikt!
 • Hoe kan dit? Zonder calcium (kalk) kunnen schoonmaakmiddelen beter hun werk doen. Neutraliseren van de kalk is niet meer nodig.
 • Maak ik echt minder schoon? Ja! Omdat nergens in huis meer kalkaanslag te vinden is hoef je dus ook geen kalk meer te verwijderen. Kortom, het scheelt u niet alleen schoonmaakmiddelen maar ook een hoop tijd. Een waterontharder is dus zeker een uitkomst als je schoonmaak bezigheden zoveel mogelijk achterwege laat!
 • Ja! Geen strepen meer na het lappen van je ramen. De inspanning van het ramen lappen wordt zeker beloond. U zult versteld staan van het heldere zicht door je schone ruiten.
 • Hoe kan dit? Er is geen kalk meer aanwezig in uw water dat aan de ruiten hecht.
 • Zijn er nog meer voordelen dan alleen schone ruiten? Net als in het sanitair is het gebruik van schoonmaakmiddelen een stuk lager. Te veel zeep zorgt ook voor vlekken, gebruik dus niet te veel na een installatie van onze waterontharder.

Kortom, ramen was je streeploos schoon met zacht water.

 • Onthard water kan positieve invloed hebben op huidaandoeningen. Uit eigen ervaring kunnen wij je verzekeren dat dit zeker waar is!

  De invloed van water op huidaandoeningen
 • Onze huid is ons grootste orgaan, en huidproblemen kunnen veel narigheid veroorzaken. Voor mensen die kampen met eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen, is het erg belangrijk de huid soepel en gehydrateerd te houden. Hard water draagt daar niet aan bij: het hoge niveau aan zouten zoals calcium en magnesium irriteert de huid. Bovendien is bij hard water meer zeep nodig tijdens het douchen/baden en voor het wassen van kleding; dit kan de huid nog verder uitdrogen en irriteren.

 Zacht water verlengt de levensduur van je apparaten! Kalk zorgt er namelijk voor dat verwarmingselementen hun werk minder goed kunnen doen. Dit zorgt uiteindelijk voor rendementsverlies. Wanneer de kalkaanslag eenmaal op het verwarmingselement zit kan er minder warmte afgedragen worden. Zo is er steeds meer energie nodig om het apparaat zijn werk goed te laten doen. Daarnaast is de extra ”inspanning” van het apparaat een aanslag op de levensduur.

Apparaten die profiteren van een waterontharder, niet alleen op schoonmaakwerkzaamheden maar ook kostenbesparing:

Apparaten binnenshuis:

 • Vaatwasser
 • Wasmachine
 • Droger
 • Koffiezetapparaat
 • Strijkijzer
 • Waterkoker
 • Watercloset
 • Sanitair (douchekop, kranen etc..)

Buitenshuis:

 • Hogedrukspuit
 • Sproeiers

De levensduur van huishoudelijke apparaten verlengt zonder twijfel met een waterontharder. Hoeveel extra levensduur het precies oplevert kunnen wij niet met zekerheid zeggen. Dit is afhankelijk van de gebruiksfrequentie en hardheid van je huidige water.


De interne onderdelen van apparaten halen ook voordeel uit een waterontharder. Denk aan de slangetjes en bewegende delen die door kalk onder stress komen. De weerstand tijdens de werking van het apparaat zorgt voor slijtage en dus een kortere levensduur van je apparaat.
Kortom, zacht water is goed voor apparatuur en je portemonnee.

Kan onze vaatwasser wel overweg met zacht water?
⦁ Ja! Zacht water is perfect voor de vaatwasser. Onderzoek bevestigt dat ontkalkt water juist goed is voor de warmte elementen. De levensduur van de vaatwasser wordt ook verlengd. Dit scheelt je veel geld, een nieuwe vaatwasser is duur in aanschaf.
⦁ Ook is er minder schoonmaakmiddel nodig in de vaatwasser. Bespaar jaarlijks tientallen euro’s op alleen al op kleinere doseringen wasmiddel.
⦁ De vaat is blinkend schoon! Geen witte aanslag meer op de schone vaat of de ergernis van dof servies. Je zou kunnen zeggen dat het de eettafel laat stralen.
Moet de wasmachine nog worden ontkalkt?
⦁ Nee! Er is geen reden meer om de wasmachine te ontkalken. Het warmte element verzadigd niet meer met kalk na de installatie van een waterontharder. Zacht water zorgt er zelfs voor dat de bestaande kalk in je apparaten met de tijd zal verdwijnen waardoor het rendement weer omhoog gaat.
⦁ Bespaar ook op de energierekening, het warmte element zal zijn rendement behouden. Er is dus minder energie nodig om de wasmachine optimaal te laten werken.

Apparaten en een waterontharder

Ja! Zacht water is perfect voor de vaatwasser. Onderzoek bevestigt dat ontkalkt water juist goed is voor de warmte elementen. De levensduur van de vaatwasser wordt ook verlengd. Dit scheelt je veel geld, een nieuwe vaatwasser is duur in aanschaf.

Ook is er minder schoonmaakmiddel nodig in de vaatwasser. Bespaar jaarlijks tientallen euro’s op alleen al op kleinere doseringen wasmiddel.

De vaat is blinkend schoon! Geen witte aanslag meer op de schone vaat of de ergernis van dof servies. Je zou kunnen zeggen dat het de eettafel laat stralen.

Nee! Er is geen reden meer om de wasmachine te ontkalken. Het warmte element verzadigd niet meer met kalk na de installatie van een waterontharder. Zacht water zorgt er zelfs voor dat de bestaande kalk in je apparaten met de tijd zal verdwijnen waardoor het rendement weer omhoog gaat.

Bespaar ook op de energierekening, het warmte element zal zijn rendement behouden. Er is dus minder energie nodig om de wasmachine optimaal te laten werken.

Ja! Na verloop van tijd bouwt de kalkaanslag op in het leidingwerk, dit is het gevolg van hard water. Het kan zelfs zo zijn dat leidingen beschadigen door de harde materialen in het water dat er doorheen stroomt. Erosie kan ervoor zorgen dat leidingen gaan lekken, vooral bij koppelingen of in bochten waar onder druk het water langs het leidingwerk stroomt.

Door het installeren van onze waterontharder blijft je leidingwerk als nieuw. Na enkele maanden zijn de leidingen weer schoon van kalk. Er kan dus nog enige kalkaanslag ontstaan nadat wij de installatie bij je hebben volbracht.
Kortom, niet alleen apparaten en leidingen hebben profijt van een installatie door ons. Ook voorkom je toekomstige problemen of al aanwezige problemen door de leidingen schoon te spoelen. Voorkomen is beter dan genezen.

Bespaar op schoonmaak middelen

Ja! Agressieve schoonmaakmiddelen zijn na een installatie van Ontkalksnel.nl totaal overbodig. Het bespaart in de kosten maar is ook nog eens goed voor het milieu.

De schoonmaakmiddelen zijn daarnaast ook nog eens slecht voor je portemonnee en het milieu. Waarom?

 • Ze kosten veel geld, dit kun je besparen.
 • Ze tasten chroom, voegen en andere oppervlakten aan.
 • Ze zijn vervuilend voor grondwater en milieu.
 • Ze bieden geen structurele oplossing, alleen symptoombestrijding.


In tegenstelling tot agressieve schoonmaakmiddelen pakt een waterontharder het probleem bij de bron aan. Je zult moeten blijven schoonmaken met agressieve middelen om de kalk telijf te gaan. Een waterontharder van ons neemt het probleem uit je handen, letterlijk. Geen flessen schoonmaakmiddelen meer nodig in het huishouden wat betreft kalkaanslag.


Ja! Je kunt hier behoorlijk op besparen als de je de dosering schoonmaakmiddel aanpast. Dit kan omdat de zeep in het schoonmaakmiddel niet meer gaat reageren met de kalk. Zo kan het schoonmaakmiddel de vuile deeltjes prioriteren.

Hoeveel schoonmaakmiddel te besparen is schatten wij op zo’n 50%. Wij adviseren om de dosering van schoonmaakmiddel stapsgewijs af te bouwen tot het gewenste resultaat bereikt is met zo weinig mogelijk middel.